2 cartofi fierbinti

Sunt doua probleme mari cu care municipiul Dragasani se confrunta de mult timp: apa potabila(apa-canal) si salubritatea (deseurile).

De ani de zile locuitorii orasului reclama catre autoritati aceste probleme si acestea se fac ca nu aud. Nepasare si indiferenta totala.

In cazul apei potabile, contractul cu operatorul APAVIL dateaza din 2008, 12 ani, timp in care actualul primar, care, intamplator sau nu, este primar tot din 2008, fiind acum la al patrulea mandat, nu a miscat un deget pentru remedierea problemelor, mai ales ca este si reprezentantul orasului in Adunarea Generala a Actionarilor a Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara “APA VALCEA”, asociatie prin intermediul careia marea majoritate a localitatilor din judetul Valcea au delegat operatorul APAVIL sa le administreze retelele de apa-canal.

Legat de deseuri, municipalitatea trage loz dupa loz necastigator, delegand gestionarea acestui serviciu catre companii care se pare ca doar stiu sa incaseze tarife, insa, in schimb, cu prestarea serviciilor de salubritate, mai greu.

De curand, in ultima sedinta a Consiliului Local al Municipiului Dragasani, aflam ca domnul primar Cristian Nedelcu doreste sa arunce cei doi cartofi fierbinti in mainile noului vice-primar ales, dl. Adrian Zaulet de la PNL, prin delegarea catre acesta a atributiilor cu privire la APAVIL si salubritate. Este clar ca dl. vice-primar va avea o munca grea cu privire la a gasi solutii pentru aceste probleme.

Vom vedea in ce masura dl. Zaulet se va implica activ in rezolvarea acestor probleme, si ne-am dori sa stim ce s-a facut pana acum si de ce suntem in situatia in care suntem.