Pacientii reclama calitatea alimentelor servite la Spitalul Municipal din Dragasani. Zvonuri sau realitate?

Multi dintre noi nu avem ocazia sa testam serviciile oferite de Spitalul Municipal din Dragasani, pentru ca nu mergem zi de zi acolo. Sunt si persoane cu boli cronice care au nevoie in mod constant de tratamente medicale si interactioneaza mai des cu sistemul de sanatate.

Nu am auzit sa se fi facut un studiu sau o analiza concreta cu privire la calitatea serviciilor medicale oferite in spitalul din Dragasani. Insa ceea ce spun oamenii, din ce in ce mai des, este ca la acest capitol municipiul nostru nu sta prea bine. Pot fi pareri personale sau doar zvonuri, insa sunt si aspecte care incep sa fie argumentate.

De exemplu calitatea alimentelor care sunt servite pacientilor din Spitalul Municipal din Dragasani. Se pare ca aici avem o problema reala.

De multe ori, pacientii spitalului din Dragasani s-au plans de calitatea alimentelor servite in spital. De curand, un fost pacient al spitalului si-a luat inima in dinti si a postat in mediul online fotografii cu mancarea pe care a primit-o in timpul in care a fost internat.

Aici ar trebui sa fie o ciorba, insa, dupa parerea multor persoane care au vazut fotografia, pare mai mult o “spalatura de vase”.
Acesta ar trebui sa fie un “meniu”.

Situatia se pare ca este destul de grava, insa infromatiile sunt dintre cele mai diverse. Unii spun ca furnziorul extern care aduce mancarea in spital ar fi fost selectat in conditii dubioase si nu isi indeplineste obligatiile contractuale. Ba, mai mult, furnizorul ar pregati mancarea in conditii improprii. Altii spun ca pretul platit pentru un meniu este prea mic, si ca in aceste conditii furnizorul nu poate oferi mancare de calitate. Alte voci spun ca de la furnizor si pana la pacient, mancarea este “selectata” de persoanele prin mana carora trece si ca astfel, la pacient ajunge doar cat sa nu moara de foame.

Observand situatia existenta si revolta cetatenilor cu privire la aceasta stare de fapt, consilierul local Marian Rosca, ales de curand in Consiliul Local al Municipiului Dragasani din partea Aliantei USR PLUS, desemnat ca reprezentant al Consiliului Local in Consiliul de Administratie al Spitalului Municipal din Dragasani, a decis sa se implice pentru a clarifica situatia, iar acolo unde se impune, lucrurile sa fie indreptate.

“Sunt sigur ca nimeni nu isi doreste sa ajunga la spital, sanatatea este cel mai de pret lucru al fiecarei persoane. Insa, atunci cand se intampla sa ne imbolnavim, suntem nevoiti sa apelam la serviciile specialistilor din sistemul de sanatate. Iar pe durata cat un pacient sta internat in spital, consider ca are dreptul la tratemente si conditii dintre cele mai bune, inclusiv hrana corespunzatoare. Sa nu uitam ca cei mai multi dintre noi platim lunar aproximativ 10% din banii nostri asigurare de sanatate. Consider ca orice persoana are dreptul la tratamente, demnitate, respect si hrana de calitate. Ma voi implica pentru a vedea care sunt problemele legate de calitatea hranei oferite pacientilor in Spitalul Municipal din Dragasani, si vreau sa clarificam si sa rezolvam problemele cat mai urgent. Imi doresc din tot sufletul sa fie doar o simpla neintelegere. Voi aduce in atentia si voi supune dezbaterii acest subiect atat in cadrul sedintei de Consiliu Local, dar si in cadrul Consiliului de Administratie al Spitalului.” a declarat consilierul local Marian Rosca.

Primul pas a fost deja facut, fiind trimisa o solicitare scrisa catre conducerea spitalului pentru a se avea in vedere calitatea si modul de servire a alimentelor catre pacienti, si a se pune la dispozitie contractul cu furnizorul de alimente pentru spital, ulterior urmand a se verifica modul de preparare, transport, depozitare si servire a hranei catre pacienti. In cazul in care vor fi identificate nereguli, se va solicita remedierea acestora de urgenta si, la nevoie, vor fi sesizate si alte autoritati competente.